I går gjorde jag ägg- och baconmuffins för första gången. Så lätt och så gott! Och sen tänker jag att det är lätt att ta med sig på resa eller utflykter med barnen. De var väldigt uppskattade av min dotter (3 år i maj)! Kan ätas kalla eller värmas i micro om man har möjlighet för det. Och ägg håller sig ju länge utanfår kylskåp också! Perfekt inför resan till Norge i mars!
Vi åt muffinsarna med spenatpannkakor till, men muffinsarna passar nog utmärkt till både nudlar, pytt-i-panna, köttbullar etc också.
Ägg- och baconmuffins – 12st
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven ost
2 pkt bacon
peppar (jag skippade peppar eftersom jag tror barnen inte skulle gilla det - hade i stället i svarta oliver som jag visste dottern tycker om)
Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet i små bitar och stek.
Blanda baconen med äggröran, peppra.
Häll sedan smeten i muffinsformar
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.
Looks nice.This Shall I make today. Thank you.
SvarSlettIt WAS good :) Good luck, enjoy and have a wonderful day!
Slett